Seminaaritekniikka

Tapahtuma screenaus

Muisteletko kaiholla niitä seminaareja joissa ääni ei kuulu, puhujat puhuvat kaikki yli oman aikansa, lisäksi aikaa tuhlaantuu kun lavalla vaihdellaan läppärin kaapelia ja odotetaan videotykin kuvaa? Me emme ainakaan muistele. Ja siksi haluamme tarjota seminaaritekniikan ratkaisua jonka avulla sinä sekä vieraasi pääsevät keskittymään ohjelman sisältöön videokaapelien vaihtorumban sijaan.

Keskitetty PowerPoint- ja mediaratkaisu

Teknikkomme huolehtii valkokankaalla näkyvästä materiaalista. Kahden esityskoneen käyttäminen mahdollistaa esityksen lataamisen valmiiksi vielä silloin kun toinen esitys on käynnissä. Näin puhujan ja esityksen vaihtaminen on nopeaa ja helppoa. Esitysten välillä valkokankaalla voidaan näyttää esimerkiksi tapahtuman logo tai videota. Lavalla puhuja voi tietysti seurata esitystä omasta monitoristaan ja ohjata esitystä kauko-ohjaimella.

Puhujan ajastin

Seminaaritekniikkapakettiimme kuuluu myös oma Stay On Time -ajastinohjelmamme ja 1-2 lavanäyttöä. Ohjelman käyttäminen on helppoa ja voit myös lähettää viestejä lavalle näyttöjen kautta.

Videoscreenaus

Et tarvitse tapahtumasta tallennetta tai streamiä? Mutta puhuja tai bändi olisi kiva nähdä isompana screenillä tai toisessa tilassa? Silloin videoscreenaus voi olla ratkaisu sinulle. Aivan kuten tallennuksissa screenaus voidaan kuvata yhdellä tai useammalla kameralla. Puhujille voi riitää yksi kamera. Musiikkiesityksiin suosittelemme vähintään kolmea kameraa.

Mitä enemmän kameroita on käytössä, sitä enemmän videossa näkyy tyyliä, vauhtia ja tunnelmaa.

Case-esimerkkejä

100v Juhlat

Juhlat järjestettiin Ikaalisten kylpylän Areena tilassa. Järjestimme tila- ja lavavalaisun sekä äänentoiston. Tämän lisäksi juhla tallennettiin kolmella kauko-ohjattavalla kameralla ja siitä kuvattiin myös tunnelmakooste.


TEDx – Tampere University

Toteutimme TEDx -tapahtuman tallennuksen Tampereella Hällä-näyttämöllä keväällä 2019.

Tapahtuma tallennettiin kolmella kameralla joista yksi sijatisi lavan vieressä niin sanottuna kylmänä kamerana, eli ilman kameraoproijaa ja kaksi muuta kameraa sijaitsivat salin perällä joita käytti yksi kameraoperoija.

Tapahtuma tehtiin tiiviissä yhteistyössä järjestäjän ja Hällä-näyttämön teknikkojen kanssa. Lavan valaisuun käytettiin tilan valoja ja talon teknikon avulla valot säädettiin videokuvaamiseen sopivaksi. Äänentoistosta ja äänityksestä vastasi talon ääniteknikko. Äänet tallennettiin Kuutiomedian langattomilla headset-mikrofoneilla.

Tämän lisäksi toimitimme esitykseen tarvittavat tietokoneet ja laitteet (lukuunottamatta valkokangasta ja videotykkiä). Videolaitteiden kytkennän ja konfiguroimisen jälkeen opastimme järjestäjän henkilökuntaa laitteiden käyttämisessä ja he hoitivat sen jälkeen itsenäisesti PowerPointtien, videoiden ja grafiikoiden ajamisen valkokankaalle. Tätä ns. videoajopistettä operoi kaksi henkilöä.