Live Stream

Live Stream

Miksi Live Stream?

Suora videolähetys internetissä on tehokas tapa tavoittaa yleisö lähes reaaliajassa. Streamaa tuotejulkistustapahtumasi, koulutukset, seminaarit, urheilukisat tai vaikka konsertit. Useat katselualustat tarjoavat katsojille mahdollisuuden kommentoida videota ja esittää kysymyksiä esiintyjille. Näin saat sitoutettua katsojat videon ääreen luomalla vuorovaikutteista sisältöä.

Seminaari streamaus

Videota voidaan lähettää

streaminä usealla eri alustalla. Tunnetuimpia ja käytetyimpiä julkisia alustoja ovat YouTube ja Facebook. Video on myös mahdollista suojata salasanalla tai sijoittaa maksujärjestelmän taakse jolloin vain rajattu yleisö tai videosta maksaneet pääsevät näkemään sisällön.

Tietoturvalliset salatut video streamit

ovat myös mahdollisia. Esimerkiksi yrityksen sisäiset kokoukset ja koulutukset voidaan pitää keskitetysti yhdessä paikassa ja streamata turvallisesti muille paikkakunnille. Salatut videoyhteydet voidaan toteuttaa mm. seuraavien palvelujen kautta.

Skypehttps://www.skype.com/

Tilaisuuteni streamataan. Mitä minun pitää huomioida?

Streamauksessa tulee ottaa huomioon samat asiat kuin tallennuksessa.
Streamaukseen tarvitsemme internetyhden. Tapahtumapaikan kiinteä kuituyhteys on paras ja halvin vaihtoehto. Voimme streamata myös mobiilinetin avulla. Valitettavasti mobiilinetin nopeus on täysin riippuvainen paikasta ja yhteyden laadusta. Tarvittaessa hyvää toimintavarmuutta voimme järjestää paikalle lähetysauton, joka huolehtii laadukkaan internetyhteyden järjestämisestä.

Musiikki

Musiikin soitossa on otettava huomioon tekijänoikeuskorvaukset. Levytetyn musiikin streamaaminen on mahdollista ja suhteellisen edullista. Mutta musiikin tallentamisen korvaukset saattavat nousta useisiin kymmeniin tuhansiin euroihin.

Jos tapahtumassa halutaan käyttää levytettyä musiikkia ja video halutaan tallentaa verkkoon myöhempää katselua varten on ainoa edullinen ratkaisu korvata streamiin menevä musiikki internetlevitykseen lisenssoidulla katalogimusiikilla.