Taltioinnit

Taltioinnit

Videotaltiointeja seminaareista, koulutustilaisuuksista, musiikki- ja teatteriesityksistä. Yleensä taltioinnit kuvataan useammalla kameralla monikameratuotantona.

Kuvamikseri

 

Tapauksesta riippuen tallenne voidaan leikata reaaliajassa tai vasta tapahtuman jälkeen. Yleensä seminaarit, koulutukset, urheilukisat yms. leikataan eli kuvamiksataan reaaliajassa. Musiikki- ja teatteriesitykset voidaan kuvamiksata tai leikata jälkikäteen.

Jälkikäteen tehty leikkaus antaa paremman mahdollisuuden viimeistellä kuvan rytmiä ja kuvakulmia. Kuvamiksaus taas mahdollistaa valmiin videon nopean toimituksen. Kuva voidaan myös miksata tapahtuman näytöille ja screeneille.

Toimitusaika kuvamiksatulle tallenteelle on 0-3 päivää. Jälkikäteen leikatulle materiaalille 2-4 viikkoa.

Seminaarit ja yhtiökokoukset tallennetaan yleensä 1-3 kameralla. Lisäksi videoon liitetään yleensä myös esiintyjän tietokoneen kuvasignaali. Näin Powepoint-esitykset, videot tai vaikka ohjelmointiesimerkit ovat aina samassa tahdissa esityksen kanssa. Muihin tallenteisiin kameramäärä päätetään tilanteen mukaan.

Video tarvitsee parikseen myös äänen. Voimme järjestää paikalle äänentoiston, mikrofonit valaistuksen ja tarvittaessa yhteistyökumppanimme huolehtivat myös somistuksesta.

Tilaisuuteni taltioidaan. Mitä minun pitää huomioida?

Vaikka pyrimme huolehtimaan kaikista videointiin liittyvistä käytännön asioista, on silti joitakin seikkoja joita tapahtuman järjestäjän on hyvä tietää.

Kamerat, kuvaohjaus ja äänipiste vievät tilaa. Joskus kamera on pakko sijoittaa niin, että se estää osittain jonkun ihmisen näkymän lavalle. Äänentoiston äänipiste on sijoitettava samaan tilaan tapahtuman kanssa. Kuvaohjaus voidaan sijoittaa myös tapahtumatilan ulkopuolelle.

Vaikka tapahtumassa ei muuten käytettäisi äänentoistoa, videota varten puhujilla on oltava mikrofonit. Hyvänä käytäntönä kokouksissa on ilmoittaa selvästi yleisölle, että vain mikrofonin kanssa on lupa puhua. Jos kuitenkin joku huutaa yleisöstä nopean lyhyen kommentin kannattaa keskustelun moderoijan toistaa kysymys ääneen, jotta kysymys saadaan varmasti talteen. Jos yleisön puheet ja kysymykset ovat erittäin tärkeitä, voimme järjestää tapahtumaan erikseen yleisön äänityksestä vastaavat äänittäjät.

Laitteiden pystytykseen ja purkamiseen on varattava aikaa. Laitteiden määrästä riippuu kuinka paljon aikaa on varattava ja kun laitemäärä on tiedossa kerromme kuinka paljon aikaa ennen ja jälkeen on hyvä varata. Jos vastaatte itse tapahtumapaikan tilavarauksesta tämä täytyy ottaa huomioon varatessanne tilaa.

Tarvittaessa voimme tuottaa yhteistyökumppaniemme kanssa täysin avaimet käteen toteutuksen. Tällöin huolehdimme kaikesta teknisestä toteutuksesta. Tilasta, valoista, äänestä ja kameroista. Autamme myös tapahtuman käsikirjoituksessa.